CHWILA SZCZĘŚCIA

Marek Kierus



Na ulicy
zmarł stary żebrak
kieszenie zaoszczędzą grosz

w oknach
czerwone pelargonie
między szybami
cmentarz much

biały ptak
z krwistym odcieniem
trącił mnie swym lotem

 

rzucił cień chwili

 

na żebraka

 pelargonie

muchy

 szyby

 

na mnie

dla niej

byłem szczęśliwy.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Marek Kierus
Marek Kierus
Wiersz · 29 października 2022
anonim