niech się nam nie wydaje

Lucky Person

nie da się zamknąć wieczności w klatce

zresztą po co skoro niewieczne

przyjaźnie umrą i miłość umrze

niech się nam nie wydaje

że słońce bez nas wschodzić nie będzie

że ludzie przestaną śpiewać i pić wino

pod wieczorami gwiazd pełnych nieba

że krótkości nasze wspomną dłużej

niż dziesiąta długość naszych całości

niech się nam nie wydaje 

że spełniając więcej dobrych uczynków

poprawimy pamięć tych co dostali

jedynym sensem naszej codzienności

który sami sobie nazwaliśmy

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 1 listopada 2022
anonim