nowe strategie

slavic player

dźwigam pod kopułką

swój los w grafice trzy d

mocami runo leśne

które na żadnym ogniu

nawet tym matczynym

ani pod taką kiecką

nie potrafię nawet myślą

zagiąć dumnej łyżki

a już chciałbym domy

w stylu kolonialnym

jak w dobrych strategiach

powoływać do gry

przecież ram nam starczy 

na urocze dzielnice

niderlandzką dziewczynę 

o nadśnieżnych włosach

tylko szare komórki

trzeba jeszcze oświecać

na rynkach telepatii

wymianą poglądową 

bo za rogiem już czyha

na naszą wyobraźnię 

to pięterko z książkami:

kolejna najświatlejsza

bibliotheca alexandrina

jej wędrówka idei

do księgi wszystkiego

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
slavic player
slavic player
Wiersz · 2 listopada 2022
anonim