Literatura

Trup (wiersz)

abc

gdy już całkowicie wybrzmię

i będę zimnym trupem

którego umieszczą w dole

wtedy buractwo sobie o mnie

przypomni

 

że byłem

i w chwili śmierci nabrałem dla nich

szczególnej wartości

 

ta decyzyjność wyboru

te szepty pseudopoetów artystów

za dychę i innych kurw

nie związanych z tematem

 

jednym chórem wybrzmią

aby mnie obligatoryjnie pominąć

w zbiorze wartych uwagi lektur

i bardzo dobrze

 

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 listopada 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca