to wy witam was
stworzyliście świat
beznadziejny
to wy zbudowaliście
bombę atomową
wysyłacie żołnierzyków na wojnę
to wy każecie się bać choć w okopach
to wy o imieniu nienawiść na czole
to wy hodujecie choroby
to wy chcecie nas wyleczyć
szczepić zarabiać na medykamentach
by wytruć w pień zdrowe matki
by rodząc dzieci waszej marki
tak naprawdę podążajcie za ideą
przetrwają najsilniejsi
to wy mówicie z ambony
że nie ma Boga nie
ściągając ze ścian goły krzyż
to wam przeszkadza wiara
to wy niszczycie ten świat
czeka was bat pod sąd
nie ten ziemski
inny boski surowszy
bez obrony wyjaśnień
oskarżenie wyrok uziemienie
nie ma takiego bożka, dla którego warto się poświęcić
popraw na- hodujecie
popracuj jeszcze nad tekstem