na koniec sezonu grzybowego w 2022 roku
Internet dotarł do grzybiarzy z niżu europejskiego
uczy ich i łączy
historie lokalne
stają się dzieje regionów
ułamkami składają się
Jednak gdy tameczny wieszcz z wschodnich rubieży
ogłasza najtragiczniejszy w dziejach sezon
połowu grzybów na mazowszu
Ktoś donosi że kobieta z Duninowa
koło Płocka
przytargała na targ
cały kosz młodziutkich prawdziwków