Napisałem na grupie "czy to kania"?
Jeden pan napisał że po pierwsze to nie kania
a czubajnik i nie jest to czubajka kania a
czubajnik czerwieniący
Później napisałem do koleżanki że jednak
nie ma dla niej tej kani na kotlety z jajkiem i bułką tartą
bo to nie ta kania w sensie nie czubajka kania
Inni pisali że to czubajnik ponury i że nazwę
wymyślili dopiero w 2015 roku mykolodzy
na zjeździe mykologów i pomyślałem sobie
że już lepiej żeby ten grzyb został w lesie
niezjedzony i to samo napisała mi koleżanka
bo co do zasady nie je teraz smażonego
i tak i ja i grzyb wróciliśmy do dalszego gnicia
dostałem trzy lajki za posta były dwie opinie
przychylam się do czubajnika czerwieniącego