Literatura

Niech leci (wiersz)

Tomasz Socha

Z czasem liście zleciały,
więc pora powoli myśleć o śniegu.
Lubię zimową aurę,
ale nie chcę być zimny.
Widziałaś mnie z bólami
I w bólach,
ale widziałaś również w natchnieniu.
Widziałaś mnie w życiu dla ciebie.
Będę właśnie taki.
Ten najlepszy.
Z czasem zleciał każdy z liści.
Można spodziewać się zimy.
I tak dalej, w kółko...
A ja będę niezmienny.
Niech leci czas.
Jak złoto tamtej jesieni.

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 listopada 2022 (historia)

Inne teksty autora

Zaczekam
Tomasz Socha

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca