A tymczasem ogrzej myśli...

Irena Świerżyńska

O tak - jesteś mądra

bystra

 

i taka - Ja...

dumna

 

ale 

jeszcze bądź rozumna

 

to najprostsza szkoła życia

tu nic nie ma do odkrycia

 

szczerość

prawda -  sama leczy

niepotrzebne  fakultety

 

serce kruche - nie ma szali

nie ma kary

 

spójrz do góry - przyjdzie wiosna

ptak zanuci

pąk rozkwitnie

kolor

błyśnie

 

a - tymczasem ogrzej

myśli....

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 9 listopada 2022
anonim