O tak - jesteś mądra
bystra
i taka - Ja...
dumna
ale
jeszcze bądź rozumna
to najprostsza szkoła życia
tu nic nie ma do odkrycia
szczerość
prawda - sama leczy
niepotrzebne fakultety
serce kruche - nie ma szali
nie ma kary
spójrz do góry - przyjdzie wiosna
ptak zanuci
pąk rozkwitnie
kolor
błyśnie
a - tymczasem ogrzej
myśli....