Wszystkich świętych

Konrad Koper

Na cmentarzu, przy kaplicy

jest aleja wierzbowa.

 

Groby przemawiają i liczą.

 

Dziewczyny i chłopcy sadzą patyki

z wierzb i bawią się.

 

Tańczy korowód duchów.

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 11 listopada 2022
anonim