EkoFraszki

Marek Kierus

 

 

Jeden papierek -

wina mała…

Zaśmiecona

ulica cała.

 

 

Mała wina -

śmieci lawina.

 

 

Nie musisz być

Uczony -

Ziemia lubi kolor

Zielony.

 

 

Nie wymagam

cudu,

nie zostawiaj

brudu!

 

 

Posłuchaj śpiewu słowika-

nie rób z lasu śmietnika.                                  

 

 

                             

 

 

 

Marek Kierus
Marek Kierus
Wiersz · 12 listopada 2022
anonim