Literatura

Wróć do tablicy (wiersz)

Irena Świerżyńska

Teoria była

z uśmiechem  -  na topie

 

praktyka -  jest

szarpie i ściska  gorycz i złość

 

i coś - nosi...

 

dudnią splątane usta

odpuść i wracaj

 

dość  - tej szarugi 

smugi przygasną i szarość odpłynie

 

spokojna fala dobre przyniesie

oko zaświeci

 

błękit i ciepło  - gdzieś

 

w dali już miga...

 

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 listopada 2022 (historia)

Inne teksty autora

przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
brzegi dwa
Irena Świerżyńska
Kiedyś przyjdzie...
Irena Świerżyńska
Na tym polu już są kwiaty
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca