Wróć do tablicy

Irena Świerżyńska

Teoria była

z uśmiechem  -  na topie

 

praktyka -  jest

szarpie i ściska  gorycz i złość

 

i coś - nosi...

 

dudnią splątane usta

odpuść i wracaj

 

dość  - tej szarugi 

smugi przygasną i szarość odpłynie

 

spokojna fala dobre przyniesie

oko zaświeci

 

błękit i ciepło  - gdzieś

 

w dali już miga...

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 13 listopada 2022
anonim