dedykuję pani Beacie Kajewskiej - II miejsce
w Plebiscycie Edukacyjnym 2022r
Nauczyciel Roku klas 0-III w Białymstoku
Dusza pełna spokoju
z nutą radości w cieniu
pokora z klasą w środku
z pasją
spełniona...
Z duchem poezji płynie
wśród szkolnej braci blisko
dobroć ścieli się sama
a - serce
nosi wspomnienia...
Pąki tak słodko pachną
rozkwitną - płatki zapach przeniosą
woń skronie pogoni
oko podniesie
pełnią wyścieli
horyzont otworzy szeroki
ciepło z boku - skrzydła pszczoły poruszy
i już - nuci i leci
jak dobrze - że - jest
świat radosny w szkolnej pasiece...
23 listopad 2022r