W komórce ciemnej już piszczy...

Irena Świerżyńska

deszcz

łzy i szukaj 

 

znajdziesz...

 

nadzieja 

pika

góra i słońce jasne 

czuwa

 

możesz podskoczyć 

zamienić progi

 

już - nie

 

woda z rynny spadła z impetem

dół ścieli się długi

 

ile masz siły...

 

i mysz szara  - musi kałużę przeskoczyć

krąży

krąży i zbiera okruchy

 

tam...

w komórce ciemnej już piszczy

 

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 24 listopada 2022
anonim