Literatura

Różowo-błękitne (wiersz)

Monika Rosner

Różowo-błękitne

niebo na horyzoncie

Myśli moje

różowo-błękitne

I oczy błękitne

wpatrzone w ciebie,

kiedy nie widzisz.

Smutek mój błękitny ,

lecz serce różowe,

różowe jak twoje

piękne usta,

gdy się do mnie uśmiechasz.

Okulary różowe ubieram

z nadzieją, że przez krótką chwilę

będę tam, gdzie twoje różowe serce.


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 25 listopada 2022, 19:37
Ładnie piszesz. Pozdrawiam:)
przysłano: 25 listopada 2022 (historia)

Inne teksty autora

O mnie
Monika Rosner
Gdybym..
Monika Rosner
Na zawsze
Monika Rosner
Obraz
Monika Rosner
Dzień
Monika Rosner

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca