Różowo-błękitne

Monika Rosner

Różowo-błękitne

niebo na horyzoncie

Myśli moje

różowo-błękitne

I oczy błękitne

wpatrzone w ciebie,

kiedy nie widzisz.

Smutek mój błękitny ,

lecz serce różowe,

różowe jak twoje

piękne usta,

gdy się do mnie uśmiechasz.

Okulary różowe ubieram

z nadzieją, że przez krótką chwilę

będę tam, gdzie twoje różowe serce.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Monika Rosner
Monika Rosner
Wiersz · 25 listopada 2022
anonim