Gdybym..

Monika Rosner

Gdybym chciała

jak nie mogę,

spojrzeć w oczy twe burzowe..

popiel ,błękit,

zieleń ziemi,

kropla złota,

szczypta cieni.

W dal odpływam

z każdą chwilą,

łódką ,

co ją fala kiwa,

może jeszcze złapię oddech, zanim

zniknę w sen nieżywa..

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Monika Rosner
Monika Rosner
Wiersz · 25 listopada 2022
anonim