Gdybym..
Monika Rosner
Gdybym chciała
jak nie mogę,
spojrzeć w oczy twe burzowe..
popiel ,błękit,
zieleń ziemi,
kropla złota,
szczypta cieni.
W dal odpływam
z każdą chwilą,
łódką ,
co ją fala kiwa,
może jeszcze złapię oddech, zanim
zniknę w sen nieżywa..