O mnie

Monika Rosner

Pisanie mi przeszło,

jak twoje myśli o mnie,

zachodzące słońce jest tylko moje,

a zimny wiatr chłodzi

tylko moje serce.

Wszystkie smutki świata

wlewają się przez uchylone okna.

Ból pleców wskazuje palcem

moje miejsce.

Odtajam , zapadając się

w miękkość koca..

Monika Rosner
Monika Rosner
Wiersz · 25 listopada 2022
anonim