tylko kochać trzeba nam więcej

Robert noszczyk

kto tak pięknie was ubrał i kto przyozdobił

przecież nikt o to nie dbał, nie przyłożył ręki

wasz los mizerny nikogo nie obchodził

 

słońce zbudziło a księżyc utulił

każda kropla deszczu posileniem

choć serca wasze 

w rytm walca wiedeńskiego nie biją dostojnie

 

uśmiech twój moja droga i wyznanie

dziękczynieniem bezcennym jest i chwalebnym

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Robert noszczyk
Robert noszczyk
Wiersz · 26 listopada 2022
anonim