Nigdy nie czytałem...

Marek Kierus



Mężczyźni piszący wiersze
smutni bez winy
dosiadują narowistego konia
trzymając się zmierzwionej grzywy
skaczą przez otwarte okna
ich twarze mierzchną
wśród zielonych pastwisk
z nadzieją każdy

nie umrzeć całym



Kobiety tworzą poezje dla urody
nigdy nie czytałem brzydkiej poetki.

 

Marek Kierus
Marek Kierus
Wiersz · 27 listopada 2022
anonim