Czas leczy.

Lucky Person

znajdź kawałki mnie

w kawałku jego

może jeszcze je złożysz

choćby w szacunek

jeśli tylko wybierzesz te

które pamiętać będą

nasze najlepsze dni

wszystkie one

należą do ciebie

i są wspomnieniem

moich dobrych chwil

Ja do ciebie też wrócę

w głębokości twoje

tę część znajdę

którą zgubiliśmy 

we dwoje po drodze

na której nic już 

nie działało dobrze

ale potem

właśnie wtedy

jak się tak poskładamy

zbudujemy w tych kawałkach

siebie

I przestaniemy czekać

jak ludzie co stoją obok

w tramwaju, pociągu, statku, moście

weźmiemy dzieci

i pójdziemy przed moje i twoje.

 

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 1 grudnia 2022
anonim