Haiku

Marek Kierus

 

 

długie wieczory

dobry czas

na haiku

**

peron w śniegu

czekam na ostatni pociąg

słychać śpiew torów

***

zimowe ognisko

w oku iskry łez

gorący ziemniak

****

zachodzi słońce

splecione miłośnie usta

świt coraz bliżej

 

 

 

Marek Kierus
Marek Kierus
Wiersz · 4 grudnia 2022
anonim