Czy dziś się pruje...

Irena Świerżyńska

 

 

Za rogiem burczy

mamrocze  -  bo ja tak chcę

 

 i -  po co - lektury

nauka.

 

Oj tam - poczekaj

może jutro pomyśli odpowie

 

dziś

jeszcze  natura  buja

 

teraz ekran na topie  -  masz daj i pokaż

reszta na boki

 

goni

goni  i sam się pruje...

 

zostanie - nic

 

i czym przypudruje...

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 4 grudnia 2022
anonim