Co czuje?

Kacper Filipski

 

A któż to mi zakłóca spokój,

mąci wodę, spokój burzy,

 

Kaduceusz w ręku trzyma,

i nie raczy nim gdzie rzucić,

  

Ból jak piorun przeszył duszę,

momentalnie nagle z góry,

  

Jako amor strzałę ciska,

do tych biednych ziemskich duszy.      

 

Kacper Filipski
Kacper Filipski
Wiersz · 11 grudnia 2022
anonim