Literatura

Z gestem... (wiersz)

Irena Świerżyńska

Pamiętacie

 

pamiętamy...

 

Równo - krok za krokiem

w szeregu na wprost

nie wychylaj się na boki

 

nie oglądaj się 

nie szczekaj

 

w misce ziemniak i kapusta

jak dobrze - że jest.

 

Reszta

kłaniaj się do pasa

 

proszę

proszę

 

o - już widać -  że masz  gest...

 


dobry– 3 głosy
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 17 grudnia 2022, 07:25
Dziękuję serdecznie
przysłano: 16 grudnia 2022 (historia)

Inne teksty autora

przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
brzegi dwa
Irena Świerżyńska
Kiedyś przyjdzie...
Irena Świerżyńska
Na tym polu już są kwiaty
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca