otoczony samotnością
przytulony gestem szorstkim
nakarmiony - coś zostało
mało
mało
w ciemnej kuchni się kołacze
Ktoś - podrzuci iskrę wiary
kiedyś
błyśnie
czy na ziemi
czy nad chmurą
jeszcze nie wie - pręży oko
w bajkach - było
tyle dobra na tym świecie...