Tyle dobra na tym świecie

Irena Świerżyńska

otoczony samotnością

przytulony gestem szorstkim

 

nakarmiony - coś zostało

mało

mało

 

w ciemnej kuchni się kołacze

 

Ktoś  -  podrzuci iskrę wiary

kiedyś

błyśnie

 

czy na ziemi

czy nad chmurą

 

     jeszcze nie wie - pręży oko

 

w bajkach  -  było

tyle dobra na tym świecie...

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 19 grudnia 2022
anonim