Na niby blisko

Irena Świerżyńska

minęło

pół wieku z nawiązką

 

pamiętasz  -  ten dzień

poranna wilgoć i krople deszczu

 

przestroga...

 

a serce pikało - uniosę

dam radę

 

 - duch zawsze niebo pokaże

 

ten drugi bliski - na niby

bywa

 

czasem kamyki podrzuca

i toczy się toczy

 

i spada...

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 23 grudnia 2022
anonim