Akt Miłości

Wiesława

Jak co roku o zimowej porze

myślimy o Bogu w serc pokorze.

O wielkim akcie poświęcenia

i win naszych przebaczenia.

 

Na tej Ziemi się urodziłeś,

aby nauczyć nas Miłości.

Bożą wolę ujawniłeś,

w sercach wiernych zamieszkałeś.

 

Na pamiątkę Narodzenia

przy Wigilijnych stołach,

opłatkiem się dzielimy,

kolędowy nastrój tworzymy.

 

Śpiewając kolędy serca otwieramy,

by poczuć głębiej Boga przesłanie.

Do dusz naszych trafiają słowa

mające w sobie dar przemiany.

 

Wspominamy ten odległy czas,

gdy z misją Świat przemierzałeś.

Obecnością swą i cudami,

Bożą miłość nam pokazałeś.

 

Byłeś długo między nami

aby wyrobić o nas zdanie.

Jak trudno naśladować Ciebie,

gdy zło bierze w posiadanie.

 

Z ogromnej serc wdzięczności

są Święta Bożego Narodzenia.

Jesteś Boże wzorem Miłości,

i wielkiej Mocy Odkupienia.

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 5 głosów
Wiesława
Wiesława
Wiersz · 23 grudnia 2022
anonim
  • Wiesława
    Mithril a Ty potrafisz na jakikolwiek temat wiersz napisać? czy tylko oceniać innych? Jesteś przecież bardzo kreatywnym człowiekiem, więc nie daj się prosić. Czekamy z niecierpliwością na Twoje wiersze, mamy nadzieję, że nie boisz się nowych wyzwań :-) Ciepłe pozdrowionka

    · Zgłoś · 1 rok temu
  • Mithril
    ...cóż o "tym" też trzeba umieć pisać

    · Zgłoś · 1 rok temu