Nowoczesna kolęda

Konrad Koper

Młody Bóg śpi, o harmonii śni.

Kłania mu się każdy, mrugają gwiazdy.

 

Do człowieka się skłania,

choć próg jest z kamienia…

 

Dzieciątko ma;

wiele do powiedzenia.

Drewnianą „laskę” trzyma.

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 25 grudnia 2022
anonim
  • Teresa Rudolf
    Dużo lepsze od próbek poezji, są dla mnie te "mini-opowiadanka".
    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 1 rok temu