***

dandys

w huku braw zginął świat skromnych marzeń

                                          dzieci

rozerwały na strzępy działa cudzych myśli

w myśl działania na rzecz cudzych

            po swej własnej myśli

nieroztropni zabłoceni

 zbrukali świątynie jedynych wciąż zdolnych by

                               śnić

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
dandys
dandys
Wiersz · 25 grudnia 2022
anonim