Literatura

Nie wypowiedziane (wiersz)

Szukająca

W ciemnym koncie przykuta do ściany,

oddając oddech ostatni.

Oczami wyobraźni jest gdzieś szczęśliwa,

ma swój maleńki raj.

To tam ma prawo do decydowania,

bez kar swojego tyrana.

Tam jej życie ma o wiele więcej barw,

głowa nie bije się samotnie z myślami.

Wszystkie chwile w sercu chowa,

przy których płynie łza.

Tyle lat więziona tyle razy zgwałcona,

przez krwiopijce sponiewierana.

Bo nikt nie słyszał jej wołania,

bo nikt nie chciał się mieszać w rodzinne sprawy.

W końcu umiera nadzieja i Ona sama,

serce przestaje bić po policzku płynie ostatnia łza.

Wszyscy się tłumaczą że to nie ich wina,

to Ona go prowokował…

 


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 26 grudnia 2022, 17:51
...pozawierszna gadanina
przysłano: 26 grudnia 2022 (historia)

Inne teksty autora

strach
Szukająca
Pierwsze zakochanie
Szukająca

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca