Jesień złota dobrze służy
tylko - zmienia kolor różu
szarość
puka
już - nie twoja
gra muzyka
dzisiaj jeszcze pełna chata
środek pełny wir przygniata
a - jak jutro...
kto
zawita kosz przyniesie
młode myśli w ciemnym lesie
zobacz - sama
tam za oknem
zieleń trawa duszę chroni
i sam - gdzieś czeka
kto
ogrzeje dłonie w dłoni...