Dotyk jedwabiu

Irena Świerżyńska

muśnie 

pogoni

 

unosi się lekko - subtelnie koi

mgiełkę 

zostawi 

 

jak dotyk  jedwabiu ogrzeje zimą

latem

ochłodzi

 

tak - dobrze - blisko

 

duch krąży - pędzi

nadzieja

wraca

 

   -  poznajesz na nowo

 

świat pełen woni...

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 1 stycznia 2023
anonim