Jesteś w cudownym zachodzie słońca,
w niebiańskim zapachu fiołków i róż.
W majestatycznym pięknie naszych gór
i płynących z wolna po niebie chmur.
Czasem też bywasz w marzeniach,
w pełnym pomocy życzliwym geście.
I w zakochanym ludzkim spojrzeniu,
w spokojnych spacerach po lesie.
Jesteś w sercach tych, co kochają
i w niewinnym uśmiechu dziecka.
W zachwytach wschodzącego słońca.
Mogę tak wymieniać bez końca,
gdzie byłeś, jesteś i będziesz,
gdyż Twoja Boska Stwórcza Moc,
jest obecna zawsze i wszędzie!