Jestem

Iza Marcinkowska

chcesz? chodź ze mną na spacer

na granicy człowieczeństwa

po ścieżkach szerokich

 

sączycielu życia

smakuj bezkresu i nieładu obrazów

schowanych za kurtyną rzęs

i śladem ech

 

znajdź to co zapisane

na kanwach gór

i powiedz: jestem 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska
Wiersz · 4 stycznia 2023
anonim