Humbak

 

 

Czym są skoki humbaka?

 

 

Nad morskiej toni kipielą

 

Jeśli nie, wołaniem na puszczy?

 

Mogłem być żubrem, łosiem

Mogłem być nawet foką

 

Teraz już za późno,

Teraz za głęboko.

 

 

*

 

Oceń ten tekst
prej7
prej7
Wiersz · 5 stycznia 2023
anonim