„Nie potrafię więc patrzeć na ludzi inaczej niż z głęboką litością – jako na istoty nieszczęsne”
M.Przełęcki
Zabrać siekierę z rąk radziwiłłowskiego
Chłopa w ten słoneczny dzień upadku
Pomników
Nie grać w piłkę głową małego Żydczaka
W ten dzień płonącej
Stodoły
My obywatelu miasta
Musimy tak robić
W każdym pierdolonym Jedwabnem
Tego świata
-przyzwyczajenie interes strach
bezsilność roztargnienie zamieszanie
-przestań
-w ten dzień obywatelu miasta
-Wir kleine Leute
*