Płyną.Płyną.Płyną.

prej7

 

 

Płyną wielkie znaki

Owdowiałe od ich wielkich panów…

 

Płyną ku arktycznym stajom

Aby zacumować w kraju

Bieług, fok i grindwalów

 

Płyną na titanikach.

Jeszcze się łączą

I rozstają.

Między sobą. Ale już brzegu nie dostają.

 

prej7
prej7
Wiersz · 5 stycznia 2023
anonim