Spokojnie. To tylko urządzenie
Rozkłada wszystko, co mu dano
Na czynniki pierwsze, ale i jego
Ruchy są skończone.
Nawet jeśli wygra
To przez umęczenie mnie
Przez moją słabość, nie przez jego doskonałość.
Gdzie jest mój przeciwnik?
Jego satysfakcja?
Jest tylko moja porażka?
A ja? Czy właściwie przegrywam
Czy tylko nie znam, nie pamiętam?