Wiem, że wrócisz!

Wiesława

Kolejny chłodny wieczór.

Znów puste ramiona,

z ciepłą pamięcią

twego dotyku.

Rozplatam mój warkocz

z tęsknot upleciony,

naga się kładę

do łóżka.

Całą sobą pragnę ciebie,

sercem wołam!

Lecz obok mnie,

pusta wciąż 

poduszka.

 

Wiesława
Wiesława
Wiersz · 14 stycznia 2023
anonim