Dzień nad wodą

 

 

woda okala kamienie

znajduję siebie w twoich dłoniach 

 

ptak szybuje białym skrzydłem tnie gładkie srebro

rozsypuje perły rzeki.

kochasz mnie w myślach — wyznajesz słowem 

 

rozpalony piasek leniwie wyleguje się na brzegu

mówisz szeptem łaskoczesz mi ucho 

śpiewają w oddali drzewa

drzewa śpiewają późnozieloną piosenkę

letni sierpniowy dzień

kamilan
kamilan
Wiersz · 14 stycznia 2023