Umęczona
potargana
poszarpana dusza łapie
jak ułożyć
tyle tego - koń nie dźwignie
skąd brać siłę
Jak zatrzymać galop pusty
złotą myślą ubrać zwoje
wrzucić
nowe
jasne
ciepłe
spokój zasiać
- małe nie wie
dobroć
mądrość - pachnie latem
ścieli dywan pełen kwiatów
tyle - piękna
woń już czuje - matka...