Chcesz poznać przepis na piękne życie?
Pragniesz żyć miło, ale obficie?
Słuchaj więc dobrze, czego ci trzeba,
by móc na ziemi zaznać już nieba:
1. Najpierw pięć kilo udoskonaleń
(aby się pozbyć wierzchnich zażaleń).
2. Teraz, gdy lico masz już gotowe,
załatw cyberhełm sobie na głowę,
tak aby z siecią mieć kontakt stały
(jakież to świetne czasy nastały!).
3. Dodaj do tego szczyptę nowości –
rękę-karabin lub gen sprawności;
będzie ci łatwiej, będziesz też modny.
Każdy z nowością teraz jest zgodny.
4. Po wymieszaniu wsyp szczyptę leku
(ten na ekstazę, sam wiesz, człowieku).
Rurką do ciała wszczep sporą dawkę
i miej już z życia stałą zabawkę.
5. I jeszcze jedno, by skończyć danie.
Chcesz cudu? Dodaj więc odmładzanie;
jako posypka, uwieńczy dzieło.
Zmarszczka? Ból krzyża? Było, minęło!
Oto jest przepis na twą euforię.
Czyń krok po kroku, a zyskasz glorię.
Spójrz na tę listę bez drgania powiek
i zgotuj sobie życie jak człowiek!