Przepis na szczęście

Małgorzata Jaworska

Chcesz poznać przepis na piękne życie?

Pragniesz żyć miło, ale obficie?

Słuchaj więc dobrze, czego ci trzeba,

by móc na ziemi zaznać już nieba:

1. Najpierw pięć kilo udoskonaleń

(aby się pozbyć wierzchnich zażaleń).

2. Teraz, gdy lico masz już gotowe,

załatw cyberhełm sobie na głowę,

tak aby z siecią mieć kontakt stały

(jakież to świetne czasy nastały!).

3. Dodaj do tego szczyptę nowości –

rękę-karabin lub gen sprawności;

będzie ci łatwiej, będziesz też modny.

Każdy z nowością teraz jest zgodny.

4. Po wymieszaniu wsyp szczyptę leku

(ten na ekstazę, sam wiesz, człowieku).

Rurką do ciała wszczep sporą dawkę

i miej już z życia stałą zabawkę.

5. I jeszcze jedno, by skończyć danie.

Chcesz cudu? Dodaj więc odmładzanie;

jako posypka, uwieńczy dzieło.

Zmarszczka? Ból krzyża? Było, minęło!

Oto jest przepis na twą euforię.

Czyń krok po kroku, a zyskasz glorię.

Spójrz na tę listę bez drgania powiek

i zgotuj sobie życie jak człowiek!

 

Oceń ten tekst
Małgorzata Jaworska
Małgorzata Jaworska
Wiersz · 19 stycznia 2023
anonim
  • Mithril
    ...rozdać alkohol i broń, i pozostaną same szczęśliwe jednostki!

    · Zgłoś · 1 rok temu