wróć...

Robert noszczyk

 

tańcz mi aniele tańcz

w chabrowych łanach snów

kiedy wolność kochaniem nam była

ramię w ramię usypialiśmy ból

 

tańcz mi aniele tańcz

niech wszystkie demony sprzed lat

przepadną w czeluści Hadesu

ulecz każdy fragment poranionej duszy

namiętnymi dźwiękami ust

mów mi aniele mów

 

tańcz aniele tańcz

bym na nowo mógł

rzucić się w nadziei otchłań

 

Robert noszczyk
Robert noszczyk
Wiersz · 20 stycznia 2023