zatrzymaj w ustach
słowa które mogą nas odróżnić
przelać strumień wody
pomiędzy smukłymi wierzbami
powstrzymaj palce
masujące nadgarstki
wzrokiem wodząc pigułki
wydłużając oddech
zatrzymaj gęste łzy
jeszcze nie czas na nie
zdążą się wykazać tańcem
rzecz jasna nieporządanym
zatrzymaj mnie proszę
bo biegnę zbyt szybko
omijając zbocza
może nie być powrotu
nie wiem co mogę stracić co może się poleprzyć
Zatrzymaj moje myśli
bo nie idą prostą drogą
każda w inny świat uderza
zatykają pory optymizmu
tworząc hałas i szumy w sercu
ogłuszając alarmujące diody
zatrzymaj
zattzymaj mnie
nie poradzę sobie sama
sknebluj w ramionach
zatrzymaj w czasie
bo niknę w nim
z każdą sekundą
głębiej
zatrzymaj
Klaudia Gasztold